Дата и локация: 6 - 8 юни 2024 г., Международен конгресен център Бургас
Eurobest обявява всички победители за 2023 г.

Наградите Eurobest обявиха носителите на бронзови, сребърни и златни награди. От общо 2461 заявки, 224 творби бяха наградени от 18 държави. 

Франция е спечелила най-много трофеи с 54 награди, следвана от Германия с 39 награди и Обединеното кралство с 35 награди. 

За първи път бяха раздадени и много първи награди, като агенция–член на БАКА, guts&brainsDDB, спечели първия си трофей на Eurobest, отнасяйки у дома бронз в категория Radio & Audio. Това е кампанията „Има приятелства, които дават светлина„, чийто творчески потенциал също впечатли журито на ФАРА 2023 по-рано тази година, като спечели голямата награда Grand Prix.

Вижте кампанията на: https://www.lovethework.com/work-awards/entries/some-friendships-bring-light-697797

Участващият за първи път Real Club Celta de Vigo получи първия си трофей, спечелвайки бронз в Entertainment, докато агенцията Seventy от Стокхолм също взе първата си награда, бронз в Design. 
След получаване на рекорден брой номинации, Италия получи за първи път трофеи в шест дисциплини, като Dentsu Creative Milan спечели първата си награда на Eurobest, като взе бронз в Brand Experience & Activation. 

Разгледайте всички победители тук.

Докладът за творчеството на Eurobest също е публикуван и може да се види тук. Докладът представя окончателните европейски класации за сравнение на творческите постижения за предстоящата година, както и задълбочен коментар на ключови тенденции и теми от стаите на журито, идентифицирани от журитата.   
 

Саймън Кук, главен изпълнителен директор на LIONS , коментира: „ Нашето жури вече избра победителите от наградата Eurobest за 2023 г., създавайки изключителна работа, която признава много специалния и разнообразен творчески дух на Европа. Можем да видим много вълнуващи промени и е фантастично да видим толкова много европейски пазари да достигат нови висоти в наградите Eurobest. Бихме искали да поздравим всички победители и да благодарим на журито за отделеното време и експертен опит, докато очакваме с нетърпение да отпразнуваме Гран при, специалните награди и победителите за млади творци на изложението за награди Eurobest в сряда, 13 декември. ” 

Мариан Бранели, Глобален директор на наградите, LIONS , добави: „ Имаме удоволствието да разкрием носителите на бронзови, сребърни и златни награди за 2023 г., а тазгодишното жури е избрало някои наистина вдъхновяващи победители. Тези победители поставиха еталон за креативност за следващата година и включват голям набор от печеливши творби от цяла Европа, като марките използват хумор и възприемат по-практичен подход за справяне с предизвикателствата на потребителите в целия континент .“
ПРОГРАМА на ФОРУМА 6 - 8 юни 2024 г., Международен конгресен център Бургас Виж ПОВЕЧЕ