Дата и локация: 8 – 10 юни 2023, Международен конгресен център Бургас

Лектори

Владимир "Каладан" Петков и Еленко Еленков Говори ѝнтернет (ГИ)
Владимир "Каладан" Петков има опит в кибер НПО сектора още от ранните 2000-ни години, след това става мастит технически директор, сега се занимава с развитието на изцяло българска фирма, която прави "локален изкуствен интелект" и се казва identrics. Владо обича японски ножове, фотоапарати Nikon, да се вманиачава в неща и продуктите на фирма Google.

Еленко Еленков е по образование лингвист, и любопитен факт е, че като малък е работил в списание "Егоист". Основател на спортен клуб "Бегач" и 10 години председател. Прави тази тъпотия, че всеки път си хваща ново хоби и се опитва да го развие професионално. Така и с подкастите. От няколко години е full-time продуцент на аудио предавания. Обича новини, странни yotube видеа и планини.

Говори ѝнтернет (ГИ) е мрежа от подкасти, започнала от едноименно шоу. То прави 40 епизода на година, вече 7-ма година. Напоследък хората си представят, че подкаст е нещо в YouTube с грозен тъмнейл на авторите, но при тях е по-скоро старата школа - само аудио истории в Spotify, Apple или Google Podcasts. Сред гостите им са най-различни хора – от Иван Кръстев, през Нели Огнянова до собственик на щраусова ферма. В ГИ влизат и шоата "Парите говорят" за инвестиции, "Естествен интелект" за популярна психология, "Ден" (новините всеки ден до 8 минути), "Дроб и чили" - за храна и густо, "Говори артистът" за съвременно българско изкуство и "~/" (Тилда наклонена черта) – за програмиране. Обединява ги страстта им към технологиите, които напоследък са прекалено много AI.

снимка: Яна Лозева

Тема: AI регулациите за творческия бизнес

ПРОГРАМА на ФОРУМА 8 – 10 юни 2023, Международен конгресен център Бургас Виж ПОВЕЧЕ