Дата и локация: 8 – 10 юни 2023, Международен конгресен център Бургас

Лектори

Манол Пейков
Манол Пейков завършва Английската езикова гимназия в Пловдив и Американския университет в България с първия му випуск през 1995. Ръководи Жанет 45, едно от водещите издателства в България, създадено от майка му. От 2009 насам е организирал над 40 книжни турнета в страната с писатели от целия свят.

След началото на войната в Украйна в началото на 2022, Манол започва да събира дарения за украинската кауза през личния си профил във Facebook. Досега е събрал 1,5 млн. лева, заедно с още 1,5 млн. лева за засегнатите от разрушителното земетресение в Турция и Северна Сирия на 6 февруари 2023.

Манол превежда поезия и е двукратен носител на награда „Пловдив“, както и на Националната награда по превод „Христо Г. Данов“ за интерпретациите му на български език на произведения на С.Т. Колридж, Е.Е. Къмингс и Лоурънс Ферлингети.

Манол е и един от създателите и съ-собственик на звукозаписното студио „Пекарната“ в София, както и основател на Литературна агенция „София“ (Sofia Literary Agency), единствената агенция в страната, която активно се занимава с промотиране и продаване на авторски права на български писатели на чуждестранните пазари.

Тема: Манол Пейков за историите с добър край
ПРОГРАМА на ФОРУМА 8 – 10 юни 2023, Международен конгресен център Бургас Виж ПОВЕЧЕ