Лектори

Велислава Попова и Сирма Пенкова
Велислава Попова е журналист. Вярва в журналистиката и все още във възможността
в България да се прави почтена, отговорна и достойна журналистика. От края на 2008 г. е главен редактор на „Дневник“. Грижи се не само за съдържанието и екипа, но и за преструктурирането на организацията по време на финансовата криза (2008 - 2010) и интегрирането на принт и дигиталните операции, както и за промяната след като “Дневник” остава само онлайн медиа (края на 2011г.). Тя  отговаря и за развитието на продукта, изграждането на аудитория, за маркетинг цели.
През последните три години и половина отговаряше и за съдържанието и стратегията на проектите, свързани с маркетинг през съдържание в „Икономедиа“.
Започва работа в медийната група през 1998 г. в „Капитал“, където е репортер и редактор на рубриката "Медиа и реклама". От 2004 до 2008 г. е маркетинг директор на „Икономедиа“. Завършила е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“, специализирала е в САЩ и Германия. Участвала е в изследване на собствеността на медиите в Централна и Източна Европа и в проект на Международната асоциация на вестниците (WAN), който разработва сценарий за бъдещето на вестниците след 10 години.
P.S. Отразявала е ФАРА още от първите издания на фестивала :), награждавала е на ФАРА и е получавала награди като клиент.

Сирма Пенкова е журналист в бизнес медиата “Капитал”. През последните пет години отразява комуникационния и медийния сектор в България. Редактор е на годишното маркетинг издание на “КМаркетинг Factbook”.

Тема: Context is the King, content is the Queen
ПРОГРАМА на ФОРУМА 8 – 11 септември 2021, гр. София Виж ПОВЕЧЕ