Лектори

Никола Бозаджиев
Никола Бозаджиев започва творческия си път на 9-годишна възраст, вдъхновен от магията на цирковото изкуство. То и го отвежда до дебюта му в театъра, където си партнира с актьори като Филип Трифонов и Марин Янев в представленията „Але-Хоп“ на документален театър „Vox Populi”, наградената с ИКАР 2015 „Магнифия“ и „Черга“, а по-късно и до любовта му към сценографията като негов ментор е Мариета Голомехова.

Киното обаче като че ли само открива Никола в период, когато е най-изгубен и именно то се превръща в неговата най-голяма страст.

Днес, Никола Бозаджиев гостува като режисьор и сценарист с дебютния си пълнометражен филм „Шибил“, донесъл на него, на екипа и страната ни световно признание с 139 награди в 51 страни на 6 континента. Включително световната „Реми“ награда, която нарежда кино дебюта на Никола до тези на имена като Стивън Спилбърг, Джордж Лукас, Ридли Скот, Братя Коен, Дейвид Линч, Оливър Стоун и други.

Той определя „Шибил“ като началото на движение, чиято цел е възраждането на сетивата на човека и смелостта да бъдеш такъв. Или определено в три думи. Негова цел е „Киното на сетивата“.

Тема: Мечтите са създадени, за да се сбъдват
ПРОГРАМА на ФОРУМА 8 – 11 септември 2021, гр. София Виж ПОВЕЧЕ