Лектори

Oscar Farinetti
Създател и основател на Eataly, първия мегамаркет, посветен на висококачествената италианска храна.
Oscar Farinetti е роден през 1954. През 1967г. баща му отваря малък супермаркет, наречен UniEuro. Няколко години по-късно Oscar активно се включва в бизнеса. През 1978 е назначен като член на борда на директорите, след това изпълнителен директор и председател до 2003. В същата година решава да продаде UniEuro на Dixon Retail за 230 милиона, за да се фокусира в новото си начинание – Eataly.

Eataly е най-големият италиански пазар в света, състоящ се от редица ресторанти, щандове за храна и напитки, пекарна, супермаркети и кулинарно училище. Целта на Oscar е да предостави висококачествени италиански продукти на добри цени и в среда, където хората могат да пазаруват, да опитват и да се учат. В момента, Eataly контролира 28 търговски пространства в много държави, сред които САЩ, Япония, Обединените Арабски Емирства, Италия, Турция, Бразилия, Германия, Франция. През 2014 Eataly отваря най-големия си комплекс с площ 5 хиляди квадратни метра на Piazza XXV Aprile в Милано. Оборотът му достига 400 милиона евро.

The New York Times описват Eataly като „мега магазин, който обединява елементи на оживен Европейски пазар, супермаркет в стила на американската верига Whole Foods, елитно място за храна и обучителен център от Новото време“.

Моделът на Фаринети получава значително внимание от медиите. Неговите методи са отразени в публикации като Forbes, The New York Times, The Atlantic и The Chicago Culture.

Начинът на общуване на Oscar – семпъл и директен, го прави все по-известен, превръщайки го в своеобразна „опорна точка“ не само в бизнес света: неговите уроци за кураж представят подход към живота, основан на честност и упоритост, но и на онзи тип проницателност, който позволява да се възползваш от най-добрите възможности.

Тема:  The ingredients needed to create an innovative company (Изграждане на иновативна компания и необходимите съставки за това)
ПРОГРАМА на ФОРУМА 6-8 юни 2019, Пловдив Виж ПОВЕЧЕ