Дата и локация: 6 - 8 юни 2024 г., Международен конгресен център Бургас

Жури

Стоян Радев ТВОРЧЕСКИ КОНКУРС ЖУРИ Театрален и филмов режисьор (Независим експерт)
Стоян Радев е български театрален и филмов режисьор.

Стоян Радев завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа по режисура за драматичен театър на проф. Красимир Спасов през 1998 г. Сред по-известните му спектакли са „Плач на ангел“ от Стефан Цанев, „Караконджул“ по Николай Хайтов, „Опит за летене“ от Йордан Радичков, „Ничия земя“ по филма на Данис Танович (Народен театър „Иван Вазов“), „Кой се бои от Вирджиния Улф“ от Едуард Олби (МГТ „Зад канала“), „Куклен дом“ от Хенрик Ибсен, „Жена без значение“ от Оскар Уайлд (Театър „Българска армия“) и др.

Има награда „Аскеер“ за най-добър режисьор, както и многобройни номинации за „Икар“ и „Аскеер“ в същата категория. Заснел е няколко документални филма и шест серии от тв сериала „Четвърта власт“, отличен с наградата за най-добър сериал от Българската филмова академия и от Асоциацията на европейските обществени телевизии CIRCOM.

Режисьор е на редица реклами, сред които са наградената със сребро на наградите Epica през 2011 г. „Социалната мрежа“ на Шуменско, отличените с награда за най-добра телевизионна реклама от Фестивала на Асоциацията на рекламните агенции  „Още хиляда причини“ на банка ДСК, „130 години Шуменско, „Бекъм“ на ПФ „Доверие“, „Влюбен“ на Фарма Експерт, „Хорът“ на Глобул.
ПРОГРАМА на ФОРУМА 6 - 8 юни 2024 г., Международен конгресен център Бургас Виж ПОВЕЧЕ