Дата и локация: 8 – 10 юни 2023, Международен конгресен център Бургас

Жури

Мария Тодорова МЕДИЕН КОНКУРС ЖУРИ Основател, NEXT-DC, Quotes Magazine
Завършва Българска национална академия за изящни изкуства като магистър по Плакат и Графичен Дизайн.

Важна част от образованието ѝ е програмата за обмен в Art Academy в Бат, както и лятна специализация по графичен дизайн в Central Saint Martins, Лондон.
Рекламната си кариера Мария започна през 1997 г. като Арт директор в McCann Sofia, по чието време агенцията е наградена два пъти с "Творческа агенция на годината". Между 2005 – 2009 г. тя приема  предизвикателството да стане Групов креативен директор на Ogilvy Sofia. В този период нейният екип печели два пъти приза за Креативна агенция на годината за 2008/2009 г., Агенция на годината на Effie за 2008 г както и печелят наградите Golden Drum и David Ogilvy.
През 2010 г. Мария създава NEXT-DC: модерна дигитална творческа агенция, съчетаваща рекламния опит с технологиите и иновациите.
Агенцията използва три ключови думи - идея, технология и предприемачество, за да създаде стойност за марките и обществото.
NEXT-DC е една от най-награждаваните и отразявани в медиите не само у нас агенции.
Сред другите постижения на Мария са номинациите за „Жена на годината“ през 2011 г. за принос в съвременната българска култура като куратор на Sofia Design Week 2011 и както и влизането в класацията за „Топ 100 на най-влиятелните жени в България за 2012 г.“.
Последните няколко години Мария и нейният екип работят по визуалната идентичност на Архив на българския дизайн, както и по организацията на Фестивал за Дизайн Melba на Студио Комплект.
ПРОГРАМА на ФОРУМА 8 – 10 юни 2023, Международен конгресен център Бургас Виж ПОВЕЧЕ